03.12.2021 Štatistiky - Slovensko

2021 - Medailová štatistika M-SR - JUNIORKY a DORASTENKY

774-2021-09-05-1894.JPG

Uverejňujeme kompletnú medailovú štatistiku z M-SR uskutočnených v roku 2021 vo všetkých mládežníckych kategóriách dievčat.

Vo dvoch mládežníckych kategóriách dievčat (juniorky a dorastenky, v rámci WT prioritne iba juniorky) STÚ v roku 2021 vypísala v piatich športoch po jednej majstrovskej súťaži - šprint triatlon, superšprint triatlon, duatlon, kros triatlon, kros duatlon a akvatlon. Jedna triatlonistka teda mohla získať maximálne 5 medailí. Nepodarilo sa to žiadnej. Najviac medailí získala Pezinčanka Ema Podhorná, ktorá už viac rokov reprezentuje bratislavský ŠKP Triax. Ema získala v juniorskej kategórii 3 medaily a všetky 3 zlaté. Zlatá bola na oboch najdôležitejších šampionátoch - v triatlone, a v superšprint triatlone a navyše aj v akvatlone. 
Na druhom mieste skončili zhodne dve pretekárky. Dorastenka Margaréta Vráblová (TRSND) štartovala na dvoch domácich šampionátoch a v oboch prípadoch bola zlatá. Medzi dorastenkami získala prestížnu zlatú v superšprint triatlone a v akvatlone. Aj druhou pretekárko je vekom ešte len dorastenka. Alexandra Vitková (TMOOD) získala však obe zlaté ako juniorka, nakoľko v pretekoch krosových šampionátov STÚ kopíruje WT a vyhlasuje len jednu - juniorskú kategóriu. 

Z 30 možných medailí udelených bolo 29. V akvatlone junioriek na štart nastúpili iba dve pretekárky, nebola udelená teda bronzová medaila. Udelených 29 medailí si rozdelilo 16 pretekárok a z tohto počtu 6 z nich získalo minimálne 1 zlatú medailu. 

KOMPLETNÁ TABUĽKA

TOP 6 najúspešnejších pretekárok v mládežníckych kategóriách:
Por. Meno a priezvisko Zlato Striebro  Bronz Súčet
1. Ema Podhorná 3 - - 3
2. Margaréta Vráblová 2 - - 2
2. Alexandra Vitková 2 - - 2
4. Ema Borščová 1 1 - 2
5. Jana Mácsaiová 1 - - 1
5. Veronika Čellárová 1 - - 1
           




Titulná fotografia: Ema Podhorná


.jj